maandag 29 februari 2016

Winterwandeling Plantage Willem III

Wij hebben afgelopen weekend heerlijk genoten van de zon, van elkaar en van lekker eten. Kortom, we zijn weer een nachtje weggeweest. Dit keer naar Veenendaal, waar we verbleven in het spliksplinternieuwe van der Valk hotel. Wat een prachtige kamer! Compleet met heerlijke boxspring, grote flatscreen en badkamer en suite. We hebben een middagje gewinkeld en 's avonds hebben we sushi gegeten bij Nakoyashi, in het centrum van Veenendaal. Toen we zondags rond 11 uur uitcheckten, zijn we richting Elst gereden voor een winterwandeling op Plantage Willem III. En dit was zeker de moeite waard! Op deze 3,5 kilometer tellende route zie je verschillende landschappen en vooral veel dieren. Ik laat je zien wat wij hebben gezien. Kijk je mee?
Plantage Willem III is een buitenland aandoend, glooiend gebied op de zuidwestflank van de Utrechtse Heuvelrug, dichtbij het plaatsje Elst. Je ziet veel verschillende landschappen. Van schraalgrasland tot boomgroepen tot struwelen. Tussendoor zie je de loslopende gallowayrunderen en de konikpaarden. Zij zorgen ervoor dat het landschap halfopen blijft. Wij kwamen deze dieren meteen in het begin al tegen. Het pad liep recht door hun leefgebied, wat heel bijzonder was om te zien.Het was heel makkelijk om deze route te volgen. Hij was namelijk goed aangegeven met gele paaltjes met een blauwe streep erop. Deze paaltjes leidden ons van het grote open veld het bos in. Waar we in wat open stukken een prachtig uitzicht hadden over de heidevelden. Om deze heidevelden meer ruimte te geven zijn er veel bomen gekapt.Vanuit het bos liepen we de open vlakte weer op, waar we wederom de gallowayrunderen tegenkwamen.


Verderop lagen er nog enkele runderen te genieten van de zon tussen de struiken...

De route was (voor ons doen) best kort. Er was zoveel te zien, dat we er nog helemaal geen genoeg van hadden. Toch was de parkeerplaats alweer in zicht. Deze ligt aan de Rijkstraatweg, ten hoogte van huisnummer 265. Voor als je deze route zelf ook graag een keer wilt lopen. Op zo'n mooie winterdag zo'n mooie route wandelen: wat ons betreft een aanrader! 

Liefs Ellie

Geen opmerkingen: