woensdag 24 februari 2016

Puntpaprika-tomatensoep

Dit is echt weer zo'n soepje boordevol groenten om je lekker bij op te warmen. De combinatie van de puntpaprika en tomaten is super! Wat Italiaanse kruiden erdoor, mmmm... Als je de mogelijkheid hebt om de soep al eerder op de dag te maken, dan is dat zeker een aanrader. De smaken trekken op die manier nog sterker in elkaar. Heerlijk met een stukje stokbrood, voor een snelle avondmaaltijd. Nieuwsgierig geworden hoe je dit lekkere soepje maakt? Lees dan gauw verder!
Puntpaprika-tomatensoep
voor 8 kommen
1 kilo tomaten
4 flinke puntpaprika's
1 ui
1 teen knoflook
olijfolie
2 blokjes groentebouillon
2 theelepels Italiaanse kruiden
zout naar smaak

Snij de tomaten in kwarten. Maak de puntpaprika's schoon, verwijder de zaadjes en snij ze in stukjes. Snipper de ui en snij de knoflook fijn en fruit deze in een scheutje olijfolie, zonder dat ze verkleuren. Los de bouillonblokjes op in 500ml  warm water en voeg dit bij de ui en knoflook. Doe de tomaten en paprika's erbij en voeg zoveel water toe dat alles er net onder staat. Breng dit aan de kook en laat dit 20 minuten pruttelen. 

Na 20 minuten zijn de groenten zacht geworden en pureer je ze fijn met de staafmixer. Als je van gladde soep houd, zeef je de soep nu. Ik heb dit niet gedaan, ik hou wel van 'stukjes' in m'n soep. Breng de soep op smaak met Italiaanse kruiden en wat zout.

Eet smakelijk,

liefs Ellie

Geen opmerkingen: