zaterdag 6 februari 2016

Frisse citroencake met glazuur

Bijna was ik hem vergeten, deze frisse citroencake. Ik bakte hem vorige week al, toen we vrienden op bezoek kregen. En hij viel in de smaak. Bij het tweede bakkie koffie werd nog een tweede plakje afgesneden. Dan weet je dat je iets goed doet. En dus wel het delen waard is! Wil jij deze cake ook een keer voorzetten aan je visite? Lees dan gauw mee!
Citroencake met glazuur
200 gram boter
200 gram suiker
4 eieren
200 gram zelfrijzend bakmeel
scheutje melk
3 eetlepels citroensap
rasp van 1 citroen

voor de glazuur
175 gram poedersuiker
3 eetlepels citroensap

Zorg dat alle ingredi├źnten op kamertemperatuur zijn. Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een cakevorm in en bekleed de bodem met een stukje bakpapier. Mix de boter zacht en romig. Doe de suiker erbij en voeg al mixend 1 voor 1 de eieren erdoor. Voeg het zelfrijzend bakmeel beetje bij beetje toe en mix goed door. Als laatste gaat de melk, citroensap en rasp erbij en mix je het geheel nog even kort. Vul het cakeblik met het beslag en bak de cake af in ongeveer 60 minuten. De cake is gaar als je er een sat├ęprikker in prikt en als deze er weer schoon uitkomt. Laat de cake minstens een kwartier afkoelen in de vorm. Stort hem daarna op een rooster en laat hem verder afkoelen.

Ondertussen maak je het glazuur door de poedersuiker met het citroensap te mengen. Is het glazuur nog te dun, voeg dan nog wat extra poedersuiker toe. Giet het glazuur over de cake en genieten maar!

Liefs Ellie

Geen opmerkingen: