vrijdag 20 mei 2016

Spaghetti carbonara met groene asperges

Het is weer aspergetijd! En hoewel de witte asperges bij de meeste mensen favoriet zijn, hou ik meer van de groene asperges. Vorig jaar postte ik al deze frisse lentesalade met groene asperges. Nu is het tijd voor een goed bord pasta. Deze spaghetti carbonara is romig, vol smaak en snel klaar. Ben jij gewend om carbonarasaus uit een potje of een zakje te gebruiken? Als je deze eenmaal zelf hebt gemaakt dan wil je niet anders meer! Trust me... Ik leg je uit hoe je dit heerlijke gerechtje maakt. 
Lees je mee?

Spaghetti carbonara met groene asperges
voor 4 personen
300 gram spaghetti
200 gram spekreepjes
2 teentjes knoflook
500 gram groene asperges
2 eieren
125 ml slagroom
100 gram Parmezaanse kaas + extra ter garnering
Olijfolie, zout en peper

Kook de spaghetti zoals aangegeven staat op de verpakking. Snij de houtachtige onderkant van de asperges af en snij ze in stukjes. Kook de aspergestukjes- en punten de laatste 2 minuten mee met de spaghetti. Giet alles samen af, vang een kopje kookvocht op en bedruppel de spaghetti met wat olijfolie.
Bak de spekreepjes zonder boter uit in een wok. Pers de knoflook uit en voeg deze toe.
Klop de eieren los in een schaal en voeg de slagroom toe. Roer dit tot een saus samen met de Parmezaanse kaas.
Doe de spaghetti met de asperges in de wok bij de spekreepjes. Voeg al roerend met een houten lepel de saus toe. Blijf roeren tot de saus is ingedikt en blijft 'plakken' aan de spaghetti. Voeg een beetje kookvocht toe voor een wat romiger geheel. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de spaghetti met wat Parmezaanse kaas.

En, heb ik iets teveel gezegd? Easy toch?! En als je nou geen slagroom in huis hebt kun je deze ook prima vervangen door creme fraiche of kookroom.

Liefs Ellie

Geen opmerkingen: