dinsdag 17 mei 2016

Quiche met kipfilet

Ik heb het al vaker gezegd: ik ben gek op quiche. Het is dé ideale manier om je koelkast op te ruimen en zo je restjes te verwerken. De basis die ik gebruik is altijd hetzelfde. Bladerdeeg voor de bodem, 5 eieren en een scheut yoghurt met wat peper en zout. Daaraan voeg je ingrediënten die je in huis hebt. Klinkt simpel toch? Dat is het ook! Lees maar eens mee voor deze heerlijke quiche met kipfilet, rode uien en doperwten.
Quiche met kipfilet
5 plakjes bladerdeeg
200 gram kipfilet
kipkruiden naar smaak
100 gram doperwten (diepvries)
2 teentjes geperste knoflook
2 rode uien
5 eieren
scheut yoghurt
handje vol paneermeel
200 gram geraspte belegen kaas
olijfolie
peper en zout

Verwarm de oven voor op 200 graden. Haal de plakjes bladerdeeg uit de vriezer en laat deze ontdooien. Snij ondertussen de kipfilet in kleine stukjes en kruid deze naar smaak. Doe de kipstukjes in een koekenpan met wat olijfolie. Voeg de knoflook toe. Snij de rode uien in halve ringen en voeg deze samen met de doperwten toe aan de kip. Laat dit even zachtjes pruttelen. 
Meng in een kom de eieren met de yoghurt. Klop het geheel goed los en door elkaar. Voeg wat zout en flink wat peper toe. 

Vet een springvorm in en leg op de bodem een stukje bakpapier. Verdeel de bladerdeegplakjes over de springvorm. Ik gebruik altijd 3 plakjes voor de bodem en 2 plakjes voor de zijkant. Zorg dat je de naden goed dichtdrukt. Prik met een vork een aantal gaatjes in de bodem en bestrooi deze met paneermeel. Dit zorgt ervoor dat de quiche niet te nat wordt.
Meng het (iets afgekoelde) kip/ui-mengsel met de eieren. Stort het geheel in de springvorm. Verdeel de geraspte kaas erover en zet de quiche in de oven voor 35-40 minuten. De quiche is klaar als de kaas en de randjes goudbruin zijn.

Ik had heerlijke kipkruiden uit Griekenland meegenomen, wat heel goed uitpakte! Je kunt de kipstukjes kruiden met kant-en-klare kipkruiden, maar je kunt ook zelf experimenteren hiermee.
Variatietip: voeg in plaats van doperwten eens (diepvries)sperziebonen toe. Ook heel lekker!

Liefs Ellie

Geen opmerkingen: