woensdag 30 september 2015

Pasta met spinazieroomsaus

Ook al mag ik graag in de keuken staan, op de dagen dat ik moet werken (en dus om 18.30 uur thuis ben) kies ik toch vaak voor een makkelijke maaltijd. Daarom ben ik iedere keer op zoek naar gezonde en makkelijke gerechten die snel op tafel staan. En deze is echt een winnaar hier in huis! Heb je even een kwartiertje? Want zoveel tijd heb je nodig om deze heerlijke pasta met spinazieroomsaus op tafel te zetten. Niet uit een pakje of potje, maar zelfgemaakt met verse ingrediƫnten. Nieuwsgierig? Lees gauw verder!
Pasta met spinazieroomsaus
voor 3-4 personen

300 gram pasta (ik koos voor penne)
1 groentebouillonblokje
1 ui
2 teentjes knoflook
450 gram bladspinazie
300 gram hamblokjes
200 ml kookroom
1 eetlepel maizena
zout en peper

Kook de pasta zoals staat aangegeven op de verpakking. Voeg een bouillonblokje toe en roer de pasta regelmatig door. Snipper ondertussen de ui en snij de knoflook fijn. Fruit ze samen aan in wat olijfolie in een grote pan of wok. Voeg dan steeds een handje vol bladspinazie toe. Wacht iedere keer tot de spinazie geslonken is voordat je de volgende portie toevoegt. Schep tussendoor regelmatig om.

Als je alle spinazie hebt toegevoegd, giet je het vocht van de spinazie af. Voeg de kookroom en de hamblokjes toe en roer het geheel door elkaar. Laat de saus nu op een laag vuurtje koken en indikken. Voeg een eetlepel maizena toe als je wat dikkere saus wilt. Ondertussen is je pasta klaar en kun je ook deze afgieten. Besprenkel de pasta meteen met wat olijfolie. Dit voorkomt dat de pasta aan elkaar blijft plakken. Voeg de pasta toe aan de saus, roer door elkaar en breng op smaak met zout en peper.

En klaar is je zelfgemaakt pasta met spinazieroomsaus! Eet smakelijk!

Liefs EllieGeen opmerkingen: