zondag 6 september 2015

I'm back -> Sfeerimpressie Turkije

We staan weer met beide benen op de (koude!) Nederlandse bodem. Terug van een heerlijke vakantie in Alanya. Acht dagen lang mochten we genieten van zon, zee, strand en van elkaar. En niet te vergeten het heerlijke Turkse eten. Weer helemaal opgeladen en klaar voor wat de rest van het jaar ons brengt. Ik geef je in deze post een sfeerimpressie van onze leuke tijd samen. Met vooral heel veel foodfoto's! Kijk je mee?We verbleven onze vakantie in Select Apart, een prima appartementencomplex aan de rand van Alanya. Wij hadden last minute geboekt en ik kan je zeggen dat de prijs-kwaliteit verhouding meer dan prima was! We hadden een 2-kamerappartement aan de voorkant van het gebouw met dit als uitzicht...

We hadden alleen logies, dus voor elke maaltijd mochten we op pad. Dat was absoluut geen straf! We hebben bij veel verschillende eettentjes gezeten. Eén daarvan kwam er met kop en schouders bovenuit. Balikci, een visrestaurant dichtbij ons appartement. Je moest zelf een visje uit de vitrine zoeken, deze werd ter plekke gewogen en er werd een prijs afgesproken. Dan werd tie voor je klaar gemaakt en geserveerd met een heerlijke salade.

Overal krijg je na de maaltijd de vraag: 'Appletea? Turkisch tea? From the house...' Ik koos keer op keer voor de appelthee, zóó lekker!

Voor het ontbijt gingen we vaak naar een bakkertje. Hier kon je zoveel lekkere dingen halen! Van belegde broodje tot chocoladebroodjes tot baklava, we hebben alles uitgebreid uitgeprobeerd.

Ook hebben we 'fastfood' gegeten, zoals shish en durum. Dit deden we dan als lunch. We stonden iedere keer versteld van de prijzen, wat ongelofelijk goedkoop! Een menu met durum en een flesje Coca cola kostte 6 Lira, omgerekend ongeveer 2 euro...

We hebben heel veel leuke dingen gedaan samen. In Alanya hebben we de Rode toren en het kasteel bezocht. Dat zorgde voor de mooiste plaatjes...

Daarnaast hebben we voor twee dagen een auto gehuurd. We hebben onder andere de waterval van Manavgat, Aspendos en de Dimcay rivier bezocht.

Op dinsdag was er een foodmarkt, op loopafstand van ons appartement. Ik ben gek op zulk soort marktjes! Dus 's morgens vroeg stonden wij tussen alle locals ons te vergapen aan de prachtige specerijen, frisse groenten en verse vis.

  

Uiteraard hebben we ook het een ander gekocht. Ook hier stonden we versteld van de prijzen. Een kilo kleine tomaatjes voor omgerekend 0,60 eurocent. Nectarines zo groot als appels, appelthee om thuis ook te genieten van deze heerlijke thee en echte Turkse kipkruiden. En oja, de saffraan: 500 gram voor slechts 5 euro. Er kunnen weer heel wat pannetjes paella gemaakt worden! 

Als laatste: ik heb de traditie om uit elk land waar we komen iets van servies mee te nemen. Dit trek ik dan uit de kast wanneer we tapas eten, wat er altijd erg gezellig uit ziet en veel herinneringen oproept. Ook deze keer heb ik 2 mooie schaaltjes op de kop getikt.

Wij hebben echt genoten... Morgen is het voor John weer 'back to basic', ik mag nog genieten van een weekje vrij. Alle tijd om een paar leuke posts te schrijven ;-)

Ben jij wel eens in Turkije geweest?


Geen opmerkingen: