zondag 27 september 2015

3x makkelijke bladerdeeghapjes

Er is altijd wel een pakje bladerdeeg te vinden in mijn vriezer. Het is zo veelzijdig in gebruik, van hartig tot zoet, bladerdeeg is ideaal! Ik gebruik het voor quiche, appelflappen of voor lekkere hapjes. Niets te knabbelen in huis? En onverwachts visite? Het is heel makkelijk om met bladerdeeg wat lekkere hapjes op tafel te zetten. Ik laat je 3 hapjes zien met ingrediënten die je vast wel in je (koel)kast hebt liggen. Lees je mee?
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 225 graden. Haal een aantal plakjes bladerdeeg (afhankelijk van de hoeveelheid hapjes die je wilt maken) uit de vriezer en laat deze ontdooien. Leg alvast een vel bakpapier op een bakplaat. Kluts een eitje. Hiermee smeer je de bladerdeeg hapjes in voordat ze de oven in gaan. Zet de volgende ingrediënten klaar: plakjes cervelaatworst, kruidenroomkaas, groene pesto, kaas, ham en tomaatjes, Italiaanse kruiden en sesamzaadjes. 

Cervelaat-flapjes
Snij een plakje bladerdeeg diagonaal door midden zodat je 2 driehoekjes krijgt. Doe op beide driehoekjes een theelepeltje kruidenroomkaas. Snij een plakje cervelaatworst doormidden, vouw dubbel en verdeel ook deze op het bladerdeeg. 

Vouw de flapjes dubbel en druk de randjes goed aan met een vork. Leg de flapjes op de bakplaat en smeer ze in met ei. Verdeel er wat Italiaanse kruiden over.

Pizza-pakketjes
Snij een plakje bladerdeeg recht door midden. Verdeel wat pesto over beide plakjes, zorg dat de randjes vrij blijven zodat ze straks goed aan elkaar blijven plakken. Beleg de plakjes nu met wat jij lekker vind. Ik heb gekozen voor kaas, ham en tomaatjes. Dé 3 ingrediënten die wat mij betreft op elke pizza moeten zitten.

Vouw de plakjes dubbel en druk de randjes goed aan met een vork. Leg de pakketjes op de bakplaat en smeer ze in met ei. Verdeel er wat Italiaanse kruiden over.

Sesamstengels
Dit is echt het makkelijkste hapje wat er bestaat! Snij 6 repen van een plakje bladerdeeg. Smeer ze in met ei en verdeel er wat sesamzaadjes over. Geen sesamzaadjes in thuis? Strooi er geraspte kaas over voor heerlijke kaasstengels!

Leg de repen bij de andere bladerdeeghapjes op de bakplaat en bak ze in 10-12 minuten af. 
Genieten maar!

Liefs Ellie

Geen opmerkingen: