zondag 14 mei 2017

Aardbeienkwarktaart

Wist je dat je heel eenvoudig zelf een kwarktaart kunt maken? Zonder kant-en-klaar pakje of zakje? Het mooie is dat je de kwarktaart kunt maken in de smaak die jij lekker vindt. Ik koos vandaag voor aardbeien. En het zal geen verrassing dat deze heerlijke kwarktaart vanmiddag mee gaat naar mijn allerliefste moeder. Want het is vandaag moederdag! Nieuwsgierig hoe ik deze kwarktaart gemaakt heb? Lees dan gauw verder!
Aardbeienkwarktaart
200 gram bastognekoekjes
80 gram boter
500 gram aardbeienkwark
200 ml ongeklopte slagroom
6 blaadjes gelatine

Ter garnering
200 ml ongeklopte slagroom
1 zakje vanillesuiker
1 zakje klopfix
verse aardbeien

Springvorm van 22 cm
Spuitzak met spuitmondje 1M

Laat de boter zachtjes smelten in een steelpannetje. Kruimel ondertussen de bastognekoekjes heel fijn in de keukenmachine. Heb je geen keukenmachine? Doe de koekjes dan in een hersluitbaar zakje en sla ze fijn met een deegroller. Hoe fijner de koekjes zijn, hoe mooier en steviger de bodem wordt. Voeg de gesmolten boter toe aan de kruimels en roer goed door. Leg een vel bakpapier op de bodem van de springvorm. Stort het kruimelmengsel in de vorm en verdeel. Druk goed aan met de bolle kant van een lepel en zet de springvorm in de koelkast.
Week de blaadjes gelatine 5 minuten in koud water. Verwarm 5 eetlepels water totdat het bijna kookt. Haal de gelatine uit het koude water, knijp uit en los het op in het warme water. Laat dit mengsel iets afkoelen. Klop de slagroom lobbig in een grote kom. Voeg de aardbeienkwark en gelatine toe en meng alles goed elkaar. Misschien denk je nu dat het te vloeibaar is, maar dit stijft straks prima op in de koelkast.
Haal de springvorm uit de koelkast en stort het kwarkmengsel op de koekjesbodem. Strijk glad en zet de taart voor minimaal 3 uur in de koelkast.
Je kunt de taart natuurlijk garneren zoals jij het wilt. Ik heb gekozen voor slagroom met verse aardbeien. Klop de slagroom stijf met de de klopfix en vanillesuiker. Doe de slagroom in een spuitzak en spuit mooie toefjes. Haal de kroontjes van de aardbeien verdeel deze over de taart.

Zoals ik al zei kun je de kwarktaart maken in elke smaak die jij lekker vindt. Gebruik bijvoorbeeld eens citroenkwark, appelkaneel of stracciatella! De mogelijkheden zijn eindeloos...

Eet smakelijk!

Liefs Ellie
Geen opmerkingen: