maandag 6 februari 2017

Zelf sushi maken

Na bijna 2 maanden radiostilte is het toch echt wel weer tijd voor een blog! Na een gezellige maar drukke feestmaand, veel verjaardagen en andere feestjes mogen jullie vanaf nu weer leuke, lekkere en creatieve berichten van mij verwachten. De eerste van dit jaar gaat over sushi! Hier mag je me echt voor wakker maken: I love sushi. Dus wat was ik blij toen ik bij de Action deze sushikit tegenkwam. In 1 pakket alles wat je nodig hebt om thuis dit heerlijke hapje te maken, ideaal... Benieuwd wat ik ervan vond? Lees dan snel verder!
Wat zit er in deze sushikit?
Met de inhoud van deze kit zet je binnen een handomdraai de lekkerste sushi op tafel. Ook als je het nog nooit gemaakt hebt. Want er zit een duidelijke handleiding in die stap voor stap omschrijft hoe je de sushi moet rollen. Dit doe je met behulp van het bamboematje. Naast de handleiding en het bamboematje vind je een zakje sushirijst, norivellen, wasabi,' rijstazijn, sojasaus, gember en 4 paar eetstokjes in het pakket. Dus het enige wat je toe moet voegen is de 'vulling'. Ik heb gekozen voor zalm, surimisticks en komkommer.

Aan de slag!
Allereerst moet je de rijst koken. Deze gaat met zakje en al 18 minuten in kokend water. Je voegt daarna meteen de rijstazijn toe. Dat ziet er goed uit: lekkere plakkerige sushirijst! Laat de rijst wat afkoelen. In de tussentijd kun je de komkommer in reepjes snijden, verwijder het vruchtvlees. Leg een norivel op het bamboematje. Verdeel 1/4 van de rijst op het vel waarbij je boven en onder 1 cm vrij laat. Tip: zet een schaaltje water klaar, waarin je je handen nat kunt maken. Dit voorkomt dat de rijst te veel aan je handen gaat plakken. Leg op de rijst een plakje zalm en een reepje komkommer. Of welke vulling je dan ook maar lekker vindt. Rol de sushi op zoals beschreven staat in de handleiding. Maak het uiteinde een beetje nat, zodat deze blijft plakken. En klaar is je sushirol! Herhaal bovenstaande stappen tot je de 4 rollen klaar hebt. Snijd de sushi in gelijke stukken en serveer met de wasabi, gember en saus.

Voor wie is deze kit geschikt?
Echt voor iedereen die zelf sushi wil maken. Ook heb je het nog nooit gemaakt, dit kan iedereen! De handleiding is heel simpel en duidelijk. Wat ik ideaal vind aan de kit dat echt alles erin zit. Nadeel is dat er 'maar' 4 vellen nori in zitten. Dus voor 2 personen is deze kit prima. Wil je sushi voor een grotere groep maken, dan kun je beter een zak sushirijst kopen met een pakje van 10 vellen. Dan ben je voordeliger uit. Verder zou ik deze kit zeker aanraden!

Heb jij deze sushikit ook uitgeprobeerd? Of ben je van plan dat te doen? Laat dan even een comment achter!

Groetjes Ellie

Geen opmerkingen: