Ja echt waar, ik overdrijf niet, dit zijn écht heeeeeerlijke kipspiesjes. En supermakkelijk te maken! Want een 'gewoon' kipfiletje op je bord is natuurlijk al prima, maar op deze manier maak je er nog een extra feestje van. Lekker met wat satésaus bij de nasi. Of met aardappeltjes en sperzieboontjes voor een Hollands avondje. Aan jou de keus... Lees je mee?
Kipspiesjes
4 stuks
2 kipfilets
5 eetlepels ketjap manis
1 theelepel sambal
1 teentje knoflook
4 lange satéprikkers
Leg de satéprikkers een half uurtje in een bakje water. Dit voorkomt straks dat je stokjes vlam vatten.
Snij de kipfilet in stukken. Hou rekening met 4 stukjes vlees aan 1 stokje. Wat betekent dat je 1 kipfilet in 8 stukken snijd. Doe de ketjap samen met de sambal en knoflook in een schaal en roer dit door elkaar. Voeg de kip toe en laat het minimaal een uur in de koelkast marineren. Rijg de kipstukjes aan de satéprikkers. Doe een beetje olijfolie in een grilpan en bak de kipspiesjes in circa 15 minuten goudbruin.
Liefs Ellie
Geen opmerkingen:
Een reactie posten