Met droog brood kun je nog veel lekkere dingen maken. Denk aan croutons, een tosti of lekkere ouderwetse wentelteefjes. Tijd om deze laatste in een nieuw jasje te steken. Daarom vandaag: wentelteefjes muffins! De basis is hetzelfde, de presentatie nét even anders. Je kunt hiervoor allerlei soorten brood gebruiken, zoals krentenbrood, suikerbrood of gewoon wit- of bruinbrood. Kijk wat jij in de kast hebt liggen en ga aan de slag! Lees je mee?
Wentelteefjes muffins
voor 5 stuks
6 plakken (droog) brood
100 ml melk
1 zakje vanillesuiker
1 ei
snuf kaneel
evt. wat grove kaneelsuiker
muffinvorm met papiertjes
Verwarm de oven voor op 175 graden. Doe de papiertjes in de muffinvorm.
Haal de korstjes van het brood af en scheur het brood in kleine stukjes. Meng de melk met de vanillesuiker en het ei en voeg kaneel naar smaak toe. Klop dit tot een luchtig mengsel. Voeg de broodstukjes toe en hussel even goed zodat alle stukjes bedekt zijn met het ei/melkmengsel. Schep nu de stukjes in de vormpjes en strooi eventueel wat grove kaneelsuiker erover. Zet de muffins in de oven bak ze in 12-15 minuten goudbruin.
De muffins blijven zacht, net zoals gewone wentelteefjes. Enjoy!
Liefs Ellie
Geen opmerkingen:
Een reactie posten