Op zoek naar een lekker, makkelijk en snel recept voor in het weekend? Je hebt hem gevonden! Dit broodje hete kip kan natuurlijk altijd, maar wat mij betreft is dit echt zo'n weekendbite. 'Goedgekeurd' was de uitslag van mijn (totaal onpartijdige :-) ) jury. Nieuwsgierig hoe je dit lekkere broodje maakt? Lees dan gauw verder.
500 gram kipfilet
1 rode peper
1 rode paprika
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel knoflookpoeder
scheut ketjap
1 eetlepel maizena
komkommer
olijfolie
broodjes naar keuze
optioneel: sweet chilisaus
optioneel: sweet chilisaus
Snij de kipfilet, rode peper en paprika in stukjes. Bak dit samen in een beetje olijfolie en voeg de paprikapoeder en knoflookpoeder toe. Laat dit even sudderen en voeg daarna een scheut ketjap toe. Voor een wat dikkere saus doe je er een lepel maizena bij. Snij het broodje open en beleg deze met dunne plakjes komkommer. Schep hier het kipmengsel bovenop en serveer eventueel met wat sweet chilisaus voor een nog pittiger geheel.
Ik gebruikte redelijk grote ciabatta's, waardoor ik met deze hoeveelheden 2 broden kon maken. Ideaal voor een makkelijke avondmaaltijd. Gebruik je kleinere (pistolet)broodjes, dan kun je er prima 4-6 broodjes mee beleggen.
Liefs Ellie
Ik gebruikte redelijk grote ciabatta's, waardoor ik met deze hoeveelheden 2 broden kon maken. Ideaal voor een makkelijke avondmaaltijd. Gebruik je kleinere (pistolet)broodjes, dan kun je er prima 4-6 broodjes mee beleggen.
Liefs Ellie
Geen opmerkingen:
Een reactie posten