Na een drukke (werk)week eindelijk weer een blog! En wel van een lekkere preisoep. Als de dagen korter en kouder worden dan staat er regelmatig een soepje bij ons op het menu. Op zondagmiddag met een broodje erbij, maar ook als avondmaaltijd voor een makkelijke doordeweekse dag doet deze preisoep het goed. Hij is namelijk gevuld met genoeg groenten en aardappelen. Dus alle reden om deze eens uit te proberen! Lees je mee?
Preisoep
4-6 kommen
2 teentjes knoflook
1 ui
2 preien
4 flinke aardappelen
1 theelepel kerriepoeder
2 bouillonblokjes
1 liter water
zout en peper
150 gram spekreepjes
Snij de knoflook fijn en snipper de ui. Was de preien en snij ze in halve ringen. Schil de aardappelen en snij deze in kleine blokjes. Fruit de ui en de knoflook aan in een beetje olijfolie. Voeg de helft van de aardappelen en de helft van de prei toe en bak deze even mee. Voeg het kerriepoeder en roer door. Verkruimel de bouillonblokjes erover en blus af met het water. Laat het geheel 15 minuten koken. Bak ondertussen de spekreepjes uit. Pureer de soep glad met een staafmixer en voeg de achtergehouden aardappelen en prei toe. Laat dit nogmaals 15 minuten koken totdat de aardappelblokjes gaar zijn. Breng de soep op smaak met zout en peper. Garneer met de uitgebakken spekreepjes.
Eet smakelijk!
Liefs Ellie
Geen opmerkingen:
Een reactie posten