Bijna dagelijks gaat hier de oven wel aan. Ik vind het ideaal: je bereid voor, doet het in de oven en een half uurtje later is het klaar. Zo ook deze kip in champignonsaus. We komen al flink in herfstsferen op deze manier... Serveer dit lekkere kippetje met die rode aardappeltjes die ik je al eerder liet zien en je hebt een makkelijke, maar complete maaltijd. Nieuwsgierig geworden? Lees dan gauw verder.
Kip in champignonsaus uit de oven
voor 2 personen
2 kipfilets
zout en peper
6 plakjes ontbijtspek
1 rode ui
1 teentje knoflook
250 gram kastagnechampignons
scheut witte wijn
200 ml kookroom
2 theelepels gedroogde tijm
snippers Parmezaanse kaas
olijfolie
Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een ovenschaal in met wat olijfolie en zet deze even opzij. Bestrooi de kipfilets met peper en zout en wikkel ze in het ontbijtspek. Gebruik 3 plakjes per kipfilet. Verhit wat olie in een hapjespan en bak de kipfilets aan beide kanten goudbruin. Je hoeft de kipfilets niet gaar te bakken, ze garen in de oven verder. Snij ondertussen de rode ui in halve ringen en de kastagnechampignons in kwarten. Pers de knoflook uit. Haal de kipfilets uit de pan en leg ze alvast in de ingevette ovenschaal. Fruit de rode ui en de knoflook in het overgebleven braadvet. Voeg de champignons toe en bak alles even aan op hoog vuur. Blus af met de witte wijn en laat het geheel inkoken. Voeg de kookroom en de tijm toe en laat koken totdat de saus iets indikt. Verdeel de champignonsaus over de kipfilet en bestrooi met de Parmezaanse kaas. Schuif de kip in de oven voor 30-35 minuten.
Dit is een blijvertje! Eet smakelijk,
liefs Ellie
Dit is een blijvertje! Eet smakelijk,
liefs Ellie
Geen opmerkingen:
Een reactie posten