Ook zo'n zin in een lekker warm soepje met dit druilerige weer? Ik maakte deze kerriesoep met stukjes kip. Makkelijk, snel en superlekker! Voeg eventueel een kopje ongekookte macaroni toe, voor een lekkere gevulde soep. Of met een broodje, ideaal voor in het weekend. Lees gauw verder hoe je binnen een half uur van deze heerlijke soep kan gaan genieten!
Kerriesoep met kip
1 ui
2 teentjes knoflook
halve rode peper
klont boter
1 eetlepel bloem
3 eetlepels kerriepoeder
1,5 liter kippenbouillon
1 kipfilet
2 eetlepels maizena
100 ml room
zout en peper
Snipper de ui, pers de knoflook uit en snij de peper fijn. Fruit dit samen aan in een flinke klont boter. Voeg de bloem toe bak dit even mee. Doe de kerriepoeder erbij en blus af met de bouillon. Snij de kipfilet in kleine blokjes en voeg deze toe aan de soep. Laat dit 10 minuten pruttelen. Maak een papje van de maizena en een eetlepel water en voeg deze toe. Giet ook de room erbij. Breng de soep op smaak met zout en peper.
Eet smakelijk!
Liefs Ellie
Geen opmerkingen:
Een reactie posten