Heb jij het amandelspijs al gemaakt wat ik afgelopen week met je deelde? Ja? Mooi! Dan kun je nu meteen aan de slag met deze heerlijke gevulde speculaasmuffins. Want ik beloof je: ze zijn de moeite waard! Alleen al de geur van speculaas door het hele huis... heerlijk! Dus laat het buiten maar lekker regenen, duik de keuken in en over een uurtje kun je genieten van deze heerlijke muffins. Lees je mee?
Gevulde speculaasmuffins
12 stuks
300 gram zelfrijzend bakmeel
125 gram suiker
4 theelepels speculaaskruiden
100 gram boter
2 eieren
250 ml melk
75 gram pepernoten
(zelfgemaakt) amandelspijs
amandelen ter decoratie
Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet een cupcakeblik klaar met vormpjes. Zeef het zelfrijzend bakmeel boven een beslagkom. Voeg hieraan de suiker en de speculaaskruiden toe en roer dit door elkaar. Smelt de boter in een steelpan op een laag vuurtje. Meng in een andere beslagkom de eieren met de melk. Voeg de gesmolten boter toe en roer nogmaals door. Voeg nu de droge ingrediƫnten toe en spatel tot een beslag. Doe de pepernoten in een hersluitbaar zakje en breek ze in kleine stukje door er met een deegroller op te slaan. Spatel de stukjes pepernoot door het beslag. Schep een bodempje beslag in elk vormpje en leg hierop een bolletje amandelspijs. Schep hierop weer wat beslag totdat elk vormpje tot de rand toe gevuld is. Zet de muffins in de oven en bak ze gaar in 20 tot 23 minuten.
Wie zoet is krijgt lekkers! Eet smakelijk!
Liefs Ellie
Geen opmerkingen:
Een reactie posten