Dit is alweer het laatste Sinterklaasrecept van het jaar... Wat gaat die Sinterklaastijd toch snel! Morgen is het 5 december en vanaf zondag bereiden we ons allemaal massaal voor op kerst. Troost je: er komen ook heel veel lekkere kerstrecepten de komende tijd. Maar eerst nog deze no bake kruidnoten cheesecake. Een recept om echt nog wel even te maken voor dit weekend. Hoe je dat doet? Lees snel verder dan leg ik je het uit.
Kruidnoten cheesecake
voor een springvorm van 26 cm
300 gram kruidnoten + een handje vol voor garnering
150 gram boter
500 gram monchou
2 theelepels speculaaskruiden
500 ml slagroom
3 zakje klopfix
100 gram suiker
Leg een vel bakpapier op de bodem van je springvorm en vet de zijkant lichtjes in met wat boter of bakspray. Smelt de boter op zacht vuur. Verkruimel de kruidnoten. Dit kan in een keukenmachine of met de hand. Doe dan de kruidnoten in een hersluitbaar zakje en sla ze kapot met bijvoorbeeld een deegroller. Voeg de verkruimelde kruidnoten toe aan de boter en roer dit goed door. Verdeel dit over de bodem van de springvorm en zet deze even in de koelkast. Mix een kom de monchou romig en voeg de speculaaskruiden toe. In een andere kom klop je slagroom samen de klopfix en de suiker op. Als deze op goede dikte is spatel je de monchou erdoor. Verdeel dit mengsel over de pepernotenbodem. Versier de taart zoals jij wilt. Ik heb dit gedaan met zowel verkruimelde als hele kruidnoten. Zet de cheesecake voor minimaal 3 uur in de koelkast. Met deze zelfgemaakte chocolademelk kan jouw pakjesavond niet meer stuk!
Liefs Ellie
Geen opmerkingen:
Een reactie posten