Eerlijk is eerlijk: dit recept heb ik niet zelf bedacht. Het origineel is van Appie, maar uiteraard heb ik zelf wat aanpassingen gedaan. Ik heb hem vorig winter al een aantal keren gemaakt en hij viel bij iedereen erg goed in de smaak. En omdat alles in 1 pan gaat: weinig afwas! Dus genoeg redenen om deze heerlijke stoofpot met kip in de spotlight te zetten. Het eerste herfstrecept is een feit!
Stoofpot met kip
1 rode ui
250 gram kastanjechampignons
125 gram spekreepjes
125 gram spekreepjes
300 gram kipfilet
500 gram winterwortelen
125ml creme fraiche of kookroom
250 ml kippenbouillon, van een tablet
2 eetlepels maizena
2 eetlepels maizena
beetje peterselie (vers of gedroogd)
zout en peper
Snij de rode ui in stukjes en de champignons in kwarten. Verhit een beetje boter in een pan en bak de ui, spekreepjes en champignons op middelmatig vuur. Snij ondertussen de kipfilet in stukjes. Schrap de wortelen en snijd ze in stukken van ongeveer 3 centimeter. Voeg de kip en de wortelen aan het ui/spekmengsel toe en bak 3 minuten mee. Maak ondertussen de bouillon. Voeg deze al roerend samen met de creme fraiche toe. Breng aan de kook en stoof alles met de deksel schuin op de pan in 30 minuten gaar. Om de saus te binden voeg je de maizena toe en roer je deze goed door. Als je de saus nog te dun vind, voeg je nog wat meer maizena toe. Schep wat peterselie door de stoofpot en breng op smaak met zout en peper. Serveer met aardappelpuree.
Lekker, makkelijk en vol groente.
Eet smakelijk!
Liefs Ellie
Geen opmerkingen:
Een reactie posten